Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt

Lokacija

Kino Edison, Karlovac

Kino Edison drugo je najstarije namjensko kino u Hrvatskoj. Danas je Kino Edison multimedijski centar koji spaja kulturnu baštinu, audiovizualnu i scensku umjetnost te modernu tehnologiju, pružajući vrhunski ugođaj. Sa 70 setova VR naočala, Kino Edison ujedno je i prvo VR kino u Hrvatskoj. Raspolaže s dvije dvorane (202 i 21 mjesto), multifunkcionalnim prostorom te prostorom za coworking, a u sklopu Kina nalazi se i kafić s prostranom terasom u prirodnom hladu i zanimljiva suvenirnica.

Izgrađeno je 1920. godine u romantičnom art deco stilu i zaštićeno  je kulturno dobro. Radilo je neprekinuto gotovo 80 godina, a kao posljedica razaranja u Domovinskom ratu i privatizacije projekcije su obustavljene. Novi život kina započeo je 2016.godine povratom u gradsko vlasništvo, a zatim i projektom revitalizacije koji je krenuo 2021. godine te napokon vratio kino u funkciju i to u punom sjaju, u rujnu 2023. godine.

Kino Edison, Karlovac

Grad Karlovac smješten je u središnjoj Hrvatskoj, a  uokviren je rijekama Kupom, Koranom, Dobrom i Mrežnicom. Svojom odličnom lokacijom i prometnim položajem, lakom dostupnošću i koncentracijom svih bitnih sadržaja na relativno malom području, idealan je  za organizaciju događanja, a svojom prirodnom ljepotom i bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem, odličan je odabir za turiste.

Jedan je od rijetkih gradova koji zna točan datum svog nastanka, 13. srpnja 1579. godine, a dobio je ime po svom osnivaču nadvojvodi Karlu Habsburškom.

Građen je i osmišljen po mjeri čovjeka: zelene doline četiriju rijeka, stoljetni perivoji i promenade, biciklističke staze, tradicija kulture, športa, obrtništva i trgovine čine ga ugodnim za življenje i boravak svima onima koji ga posjećuju.