Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt

Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali

Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali

Redatelj/ica: Matija Pisačić, Tvrtko Rašpolić
Scenarist/ica: Mima Simić, Jasna Jasna Žmak, koscenarist Matija Pisačić
Producent/ica: Dijana Mlađenović, Darko Lungulov
Snimatelj/ica: /
Montažer/ica: Matija Pisačić, Tvrtko Rašpolić
Glazba: Noa Pisačić
Oblikovatelj/ica zvuka: Dejan Pejović
Trajanje: 15'39''
Produkcija: Kinematograf, Papa Films
Zemlja produkcije: Hrvatska, Srbija
Godina produkcije: 2020
Kratki sinopsis

London, početak 20. stoljeća. Detektivka Gloria Scott i njezina družbenica Mary Lambert provode sasvim mirnu večer u svom detektivskom uredu, kadli nepoznati ubojica upravo pred njihovim vratima ubije profesora Jansona. Pred njima je nova pustolovina, u kojoj će posjetiti kineski restoran, katedralu i muzej voštanih figura te razotkriti veliku zavjeru čiji su akteri nadbiskup od Canterburyja, Madame Tussaud i Duh Sveti u tijelu golubice… te pokoja nevina žrtva.

MATIJA PISAČIĆ (1975) rođen je u Zagrebu. Maturirao 1994. na temu stripa na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Studirao filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Član je ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Djeluje od 1995. kao autor niza ilustracija i stripova. Autor nekoliko animiranih filmova. S Krešimirom Zimonićem 2011. osniva umjetničku organizaciju Anima i započinje produkciju autorskih animiranih filmova.

TVRTKO RAŠPOLIĆ (1973, Zagreb) diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti, smjer Filmska i TV-režija te apsolvirao smjerove Croaticum i Društvo na Hrvatskim studijima. Autor eksperimentalnog filma Dekonstrukcija Odese u sedam permutacija (2011). Od 2001. honorarno radi na HRT-u kao redatelj u brojnim emisijama. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.