Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Refrakcije

Refrakcije

Eksperimentalni film
Redatelj/ica: Vladislav Knežević
Scenarist/ica: Vladislav Knežević
Producent/ica: Vinko Brešan
Snimatelj/ica: Ivor Glavaš
Montažer/ica: Miro Manojlović
Glazba: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz
Trajanje: 16'
Produkcija: Ustanova Zagreb film
Kratki sinopsis

Analogne fotografije, kemijski procesi i digitalni mikro-animacijski postupci stvaraju međuprostor između fotografskog i filmskog, statičnog i pokrenutog. Forma kao oblik energije transformira pogled. Svaki trenutak za sebe i vječnost u isto vrijeme. Svemir i zviježđa, hladnoća, sumnja i kretanje, slučaj i pokušaj svjesnog loma.

O autoru

Vladislav Knežević (Zagreb, 1967.) je tijekom srednjoškolskog obrazovanja u Centru za kulturu i umjetnost sudjelovao u radu Kino kluba Zagreb, gdje je do 1989. g. realizirao nekoliko eksperimentalnih filmova. Studirao na ADU (film/TV režija) u Zagrebu i na De Vrije Academie (audiovisual dept.) u Den Haagu.

Od 1988. g. se kao medijski umjetnik primarno bavi audiovizualnim istraživanjima, pokušavajući stvoriti nove filmske forme koristeći fotografiju, mikro-animaciju, stereoskopski pogled, generativni zvuk i snimljeni materijal.

Filmovi su mu prikazivani na mnogim festivalima, izložbama i prezentacijama (Clermont -Ferrand, Oberhausen, Kyoto, Berlin, Albuquerque, Melbourne, ….).