Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
Arhiva - 30. Dani hrvatskog filma

Kinofonija: Chui i Berlin, simfonija velegrada

Kinofonija: Chui feat. Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927)

Kino Tuškanac, 12. rujna 2021, 21.30

U pratećem programu prve festivalske večeri, jubilarni 30. Dani hrvatskog filma, poklanjaju svojoj publici jedinstveni audiovizualni, odnosno glazbeno-filmski spektakl pod nazivom Kinofonija, u okviru kojeg će se održati projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će za ovu posebnu priliku uživo izvesti originalno skladanu prateću glazbu.

Kvartet Chui njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu, pa je tako spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i beskompromisnim pristupom Chuijevcima već s prvim albumom „Chui” (2012) osigurao kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. objavljuju i drugi album “The Second Arrival”, koji dobiva brojne pohvale glazbene kritike i publike. Trećim cijenjenim izdanjem “Third Sun From The Stone” iz 2015. bend osvaja titulu domaćeg albuma godine na gotovo svim top-listama, što dosad nije pošlo za rukom nijednom jazz-sastavu u Hrvatskoj. Također, bend je u suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije 2017. godine snimio album „Chui ovu glazbu” koji im je donio Porine za najbolji jazz-album i najbolju jazz-izvedbu. Uz to, bend je iste godine snimio pjesmu s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac, koja je u brojnim medijima proglašena pjesmom godine. Konačno, bend je 2019. izdao svoj četvrti album „Iz kapetanovog dnevnika“, koji je također pokupio izvrsne ocjene glazbene kritike.

Čuveni Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film koji u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam, nižući prizore iz različitih područja gradskog života te time predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina, a sjajni Chuijevci pripremili su svoju glazbenu interpretaciju.

Chui
Berlin, Sinfonie der Großstadt (Walter Ruttmann, 1927)