Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
Arhiva - 30. Dani hrvatskog filma

Radionica filmova u jednome kadru

Voditelj Marinko Marinkić

Filmovi u jednom kadru posljednjih su dvadesetak godina iznimno popularna filmska forma, a njezinoj popularizaciji među hrvatskim filmašima nedvojbeno je pridonio i zagrebački festival filmova u jednom kadru, poznatiji kao One Take Film Festival koji, brišući granice između profesionalne i neprofesijske kinematografije te povezujući kino s galerijom a filmaše s multimedijskim umjetnicima, prikazuje probrana ostvarenja u jednome kadru svih filmskih vrsta i rodova.

U suradnji s One Take Film Festivalom, 30. Dani hrvatskoga filma posvećuju svoj radionički program i ovoj vrsti filma, za koju se pokazalo da, osim što može „udomiti“ različite sadržaje, priče, filmske pristupe i umjetničke senzibilitete te biti vrlo pristupačna zbog mogućnosti snimanja svim vrstama digitalnih kamera, jednako tako može biti i produkcijski vrlo zahtjevna.

Cilj je radionice osvijestiti polaznicima sve estetske i kreativne mogućnosti filma u jednome kadru, pomoći im da pronađu put od početne ideje ili koncepta do realizacije te tehnički i izvedbeno svladaju samozadane zadatke i procese koji im se u njihovu ispunjavanju nameću. Radionica podrazumijeva ekstenzivno praćenje produkcije i postprodukcije radova do njihova premijernog prestavljanja u okviru One Take Film Festivala u listopadu 2021.

Voditelj je radionice Marinko Marinkić (Vinkovci, 1993), mladi ali iskusni filmaš ‒ stalni suradnik Josipa Lukića, hvaljeni direktor fotografije te montažer i autor više kratkih igranih filmova.