Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt

Damir Čučić – Memorija video vrpce

Sky Spirits / 2010. / 6′ (koautor Boris Poljak)

Osnova eksperimentalnog filma Sky Spirits su dokumentarne snimke vatrometa. Snimke su autori skupljali od 2001. do 2008. godine. Eksperiment istražuje krajnje mogućnosti vatrometa kao izvorišta svjetlosti, i to tako da su dokumentirani dinamični svjetlosni obrasci propuštani kroz video procesore, a krajnji rezultat su kromatski bogati animirani uzorci. Čitav proces rada je svojevrsna ‘posveta vrpci’ jer je rad u potpunosti bilježen i ostvaren na digitalnim video vrpcama, bez korištenja računalnih programa.

City Killer (Grad na nišanu) / 2007. / 8′

Apokaliptična urbana sredina. Ubojica vreba cilj. Bijeg s poprišta.

La petite mort (Mala smrt) / 2007. / 8′

Ishodište filma dokumentarni su zapisi nastali snimanjem električne naprave koja strujom prži insekte i kukce. Zabilježena masovna smrt pretvara se iz organske slike u digitalni zapis. Koloplet smrti uranja u beskonačni lunarni kolorit u kojem bića na trenutak uskrsnu.

Arabeska / 2004. / 11′

Film slijedi i metrički strukturira zatečeni geometrizam gradskih površina i prometnih pravaca, koristeći se tramvajem kao vremenskom kapsulom, a izrezom tramvajskog prozora kao okvirom urbanoga krajolika snimljena iz pokreta.

Onkraj / 2002. / 17′ (koautor Boris Poljak)

Film se zasniva na optičkom eksperimentu s točkastim izvorima svjetla. Tako nastali kaleidoskopski svjetlosni uzorci / oblici izloženi su stalnim grafičko-kromatskim transformacijama u kojima poprimaju mistično-oniričke dimenzije.