Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Arhiva   /  29. Dani hrvatskog filma   /  29. Dani hrvatskog filma putuju po Hrvatskoj

29. Dani hrvatskog filma putuju po Hrvatskoj

DHF putuje započinje svoju turneju po kinima diljem Hrvatske! Nakon uspješno (koroni unatoč) održanog festivala od 15. do 19. rujna u kinu Tuškanac program nagrađenih filmova krenut će na turneju diljem zemlje. DHF putuje nastavak je festivala 29. Dana hrvatskog filma s ciljem promocije kratkometražnih filmova u kinoprojekcijskim prostorima koje okuplja Kinomreža Hrvatske.

Putujući program zamišljen je i podijeljen u dva bloka. Prvi čini film O jednoj mladosti redatelja Ivana Ramljaka koji je osvojio ovogodišnji Grand Prix velikog žirija (u sastavu: redateljica Judita Gamulin, snimatelj Goran Mećava i producent Oliver Sertić). U drugom programu nalaze se pobjednički kratki filmovi koji su osvojili strukovne nagrade po odluci velikog žirija za režiju i scenarij (Južno voće redatelja i scenarista Josipa Lukića), glazbu (Odrasti u malo drvo, autoru glazbe Luki Šipetiću), glumačko ostvarenje (Krhko, glumici Maji Posavec), za manjinsku koprodukciju (Prazni sati, redatelja Mate Ugrina) te dva posebna priznanja (Krhko, redatelja Tomislava Šobana i Aleph Zeta ( XVII ): The Star, autorice Ane Buljan) kao i film nagrađen nagradom Jelena Rajković za najboljeg mladog redatelja do 30 godina (Kućica, redatelja Jakova Nole).

S obzirom na situaciju uzrokovanu epidemijom COVID-19 i cjelokupnim stanjem u kinoprikazivačkoj djelatnosti, od iznimne je važnosti prikazivati kratkometražne i srednjometražne filmove hrvatske (ko)produkcije i poticati njihovu kinotečnu distribuciju te probuditi svijest o iznimno kvalitetnoj produkciji koje ove forme nude.

Ulaz na projekcije besplatan je za sve posjetitelje (kao što je i tradicija manifestacije Dana hrvatskog filma). Gradove koje će DHF putuje posjetiti kao i datumi bit će objavljivani na službenim stranicama Dana hrvatskog filma (dhf.hr), Facebook stranici (@DaniHrvatskogFilma) kao i na glasilima kinoprikazivača koji će ugostiti program.