Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Arhiva   /  30. Dani hrvatskog filma   /  Film Jedna od nas Đure Gavrana osvojio Grand Prix 30. DHF-a

Film Jedna od nas Đure Gavrana osvojio Grand Prix 30. DHF-a

Grand Prix na 30. izdanju Dana hrvatskog filma osvojio je dokumentarni film Jedna od nas Đure Gavrana kojemu je glavni festivalski žiri u sastavu Dana Budisavljević, Ksenija Marinković, Ivan Salaj dodijelio još dvije nagrade – nagradu za najbolji dokumentarac i nagradu za najbolju montažu (Nina Velnić). Spomenutom su filmu dodijeljene i nagrada Žirija za etiku i ljudska prava te nagrada Zlatna uljanica Glasa koncila.  

Film Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem Sanje Milardović osvojio je tri nagrade –za najbolji igrani film i najbolji scenarij, dok je Olivera Baljak nagrađena za najbolju žensku ulogu.

Nagrada za režiju dodijeljena je Damiru Markovini za film Čekaj me, dok je nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena Bernardu Tomiću za ulogu u filmu Antiotpad Tina Žanića. Spomenutom je filmu, točnije Filipu Romcu dodijeljena i nagrada za najbolju kameru.  

Nagradom za najbolju glazbu ovjenčan je film Porvenir Renate Poljak tj. glazbenici Alen i Nenad Sinkauz, kao i nagradom za oblikovanje zvuka (Iva Ivan) koja je dodijeljena po prvi put.

Najbolji animirani film ovogodišnjih DHF-a je Nigdar ni bilo Mateje Štefinščak, najbolji eksperimentalni Plejade Mateje Zidarić, dok je najbolji namjenski Ponekad mi daš u režiji Dalibora Barića i izvedbi Raketa i Kristijana Beluhana. Posebno priznanje glavni je festivalski žiri dodijelio filmu Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara za produkciju i plasman filma.  

Nagrada Jelena Rajković dodjeljena je filmu U šumi Sare Grgurić. Prema ocjeni publike, najbolji je film 30. Dana hrvatskog filma dokumentarac Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara.