Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Arhiva   /  30. Dani hrvatskog filma   /  Radionica filmova u jednom kadru

Radionica filmova u jednom kadru

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Dana hrvatskog filma, a u suradnji s One Take Film Festivalom, održat će se radionica filmova u jednom kadru pod vodstvom Marinka Marinkića, snimatelja, montažera i autora više kratkih igranih filmova.

Filmovi u jednom kadru posljednjih su dvadesetak godina iznimno popularna filmska forma, a njezinoj popularizaciji među hrvatskim filmašima nedvojbeno je pridonio i zagrebački festival filmova u jednom kadru, poznatiji kao One Take Film Festival koji, brišući granice između profesionalne i neprofesijske kinematografije te povezujući kino s galerijom, a filmaše s multimedijskim umjetnicima, prikazuje probrana ostvarenja u jednome kadru svih filmskih vrsta i rodova.

Cilj radionice je osvijestiti polaznicima sve estetske i kreativne mogućnosti filma u jednome kadru, pomoći im da pronađu put od početne ideje ili koncepta do realizacije te tehnički i izvedbeno svladaju samozadane zadatke i procese koji im se u njihovu ispunjavanju nameću. Radionica podrazumijeva ekstenzivno praćenje produkcije i postprodukcije radova do njihova premijernog predstavljanja u okviru One Take Film Festivala u listopadu 2021.

Radionica uključuje rad u maloj grupi, uz maksimalno pet polaznika. Rok za prijavu na radionicu je 9. rujna, prijave se šalju na info@dhf.hr, a trebaju sadržati osobne podatke i kontakt te motivacijsko pismo.