Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Arhiva   /  32. Dani hrvatskog filma   /  Radionica “Hrvatski film traži kritičare”

Radionica “Hrvatski film traži kritičare”

U sklopu 32. Dana hrvatskog filma održat će se besplatna radionica filmske kritike i analize posvećena domaćim filmovima iz natjecateljskog programa festivala. Radionica će biti intenzivnog karaktera s ciljem produkcije kraćih tekstova na dnevnoj razini te duljeg, završnog teksta u kojem će se polaznici osvrnuti na intrigantne autorske poetike i aktualne fenomene domaćeg filma. Radionica je mišljena i kao platforma za proširivanje znanja o analizi filmskih postupaka te kao poligon za razmjenu mišljenja o kretanjima unutra suvremene filmske produkcije.

Najbolji tekstovi nastali na radionici bit će objavljeni u Hrvatskom filmskom ljetopisu i na stranicama Hrvatskog društva filmskih kritičara zonafilma.com.

Radionica je primarno namijenjena studentskoj populaciji, a za prijavu je potrebno poslati biografiju i motivacijsko pismo na mail [email protected].

Rok za prijavu je petak 12. svibnja 2023.

Radionica će se odvijati u MM centru Studentskog centra u Zagrebu (Savska cesta 25) u utorak 16.5., četvrtak 18.5. i subotu 20.5. od 10 do 13 sati.

Voditeljica radionice je filmska kritičarka Višnja Pentić.

Radionica je organizirana u suradnji s Hrvatskim filmskim ljetopisom i Hrvatskim društvom filmskih kritičara.