Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Health 90

Health 90

Dokumentarni film
Redatelj/ica: Petra Mrša
Scenarist/ica: Petra Mrša
Producent/ica: Petra Mrša
Snimatelj/ica: Tomislav Sutlar
Montažer/ica: Denis Golenja
Trajanje: 21'
Kratki sinopsis

Šest gejmera susreće se po prvi put u sandbox videoigri Garry’s Mod, gdje mogu slobodno graditi svoje okruženje. Dok igraju, razgovaraju o mediju videoigara, slobodi koju im nudi i potrebama koje im zadovoljava. Okruženje igre preslikava se u filmu u fizički svijet laboratorija Građevinskog fakulteta, gdje vidimo protagoniste kako razmišljaju o svom identitetu i društvenim odnosima dok pokušavaju shvatiti što ih čini sretnima. Film briše granicu između materijalne i digitalne stvarnosti dok protagonisti izmjenjuju avatar iz igre sa svojim fizičkim tijelom, dijele avanture i ispituju senzacije u svojim tijelima.

Ovim dokumentarnim filmom Petra Mrša poziva gledatelje u intimne živote mladih ljudi koji su digitalnim medijem povezani sa svijetom. Zakoračivši od iza računala do ispred kamere, gejmeri pokazuju snagu da podijele svoje stavove i ranjivost. Iza filma stoji dugogodišnje istraživanje medija videoigara i industrije zabave, provedeno u strukturiranim intervjuima s profesionalcima koji stvaraju igre, onima koji na njih gledaju kritički i onima koji ih igraju rekreativno, profesionalno ili ovisno.

O autoru

Multimedijski rad Petre Mrša (Rijeka, 1985.) proizlazi iz iniciranja pravilima vođenih situacija koje potom bilježi objektivom. Kao umjetnica i edukatorica s diplomama u društvenim znanostima i umjetnosti, umjetnički kontekst koristi za širenje i izazivanje iskustva sebe i razumijevanja grupe. Izlagala je na brojnim međunarodnim izložbama. Njezini se radovi nalaze u nekoliko kolekcija.