Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Jedna od nas

Jedna od nas

dokumentarni_film:Dokumentarni film
Redatelj/ica: Đuro Gavran
Scenarist/ica: Đuro Gavran
Producent/ica: Đuro Gavran
Snimatelj/ica: Bojan Mrđenović, Damian Nenadić, Tonći Gaćina
Montažer/ica: Nina Velnić
Glazba: Mak Murtić
Oblikovatelj/ica zvuka: Martin Semenčić
Trajanje: 51’
Produkcija: Pipser d. o. o.
Zemlja produkcije: Hrvatska
Godina produkcije: 2020
Kratki sinopsis

Na proslavi petnaeste godišnjice mature kolege iz razreda prisjećaju se srednjoškolskih dogodovština. Kako večer odmiče, sljedovi hrane i pića se nižu, razgovori su sve otvoreniji, ali jednu temu s nelagodom izbjegavaju. Sve dok ih alkohol ne ohrabri da započnu razgovor o šokantnom pismu koje su svi primili. Pismu u kojem njihova kolegica iznosi svoju mučnu ispovijed o brutalnom zlostavljanju koje je proživljavala kao dijete i srednjoškolka.

Film prati skupinu ljudi koji tijekom jedne večere pokušavaju pronaći način da započnu razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala.

O autoru

Đuro Gavran (Bjelovar, 1982) magistrirao je filmsku i TV režiju (smjer dokumentarni film) na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i dizajn na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Autor je desetak dokumentarnih filmova i dva eksperimentalna. Film Presuda premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Rotterdamu te na tridesetak domaćih i svjetskih festivala gdje je osvojio niz nagrada. Film 4,7 osvojio je Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji na ZagrebDOX-u 2016, a Vijesti iz Laayouna posebno priznanje na svjetskom festivalu ljudskih prava One World u Pragu. Kao vanjski suradnik radi u dokumentarnom, dječjem i znanstvenom program HRT-a.