Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Linija života

Linija života

Dokumentarni film
Redatelj/ica: Lana Kosovac / Autor filma: Dubravko Merlić
Scenarist/ica: Dubravko Merlić
Producent/ica: Dubravko Merlić, Matej Merlić
Snimatelj/ica: Ante Cvitanović
Montažer/ica: Dora Slakoper
Glazba: Matej Merlić
Trajanje: 41'
Produkcija: Castor Multimedia
Kratki sinopsis

Suptilna priča o malobrojnim stanovnicima hrvatskih otoka i predanim ljudima iz najvećeg hrvatskog brodara „Jadrolinije“, bez kojih je život na otocima nezamisliv. Linija života dokumentarni je film o ljudima za ljude, o zajedništvu u rođenju, ljubavi, obitelji, poslu i smrti. Neki kažu da je „Jadrolinija“ za otočane žila kucavica, drugi da je krvotok, no samo ljudi s otoka i iz „Jadrolinije“ znaju tajnu linije života.

O autoru

Lana Kosovac završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti i magistrirala filmsku i TV režiju igranoga filma. Njezini kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi prikazani su na više domaćih i inozemnih filmskih festivala. Dugometražni dokumentarac Pomutnje (2016.) prikazan je u nacionalnoj konkurenciji dugometražnih filmova Pulskog filmskog festivala. Trenutačno piše scenarij svog debitantskog dugometražnog igranog filma, a zajedno s koautoricom Amandom Prenkaj, uz potporu HAVC-a, razvija projekt igrane serije Roberta, saberi se.

Dubravko Merlić TV karijeru započinje 1990. na HRT-u, gdje, uz ostalo, uređuje i vodi popularnu dnevnu informativnu emisiju Slikom na sliku, za koju ga je HND proglasilo Novinarom godine. Godine 2003. utemeljuje produkcijsku kuću Castor Multimedia i osmišljava originalni TV format Piramida, koji se emitira u 9 zemalja. Piramida 2007. osvaja prestižnu međunarodnu TV nagradu Zlatna ruža kao Najbolji show. Od 2015. g. u Castor Multimediji autor je i producent dokumentarnih serijala Opstanak i Jedna jedina. Autor je igrane serije Sjene u mraku, koju je podržao HAVC.