Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Odsutnost teleprisutnosti

Odsutnost teleprisutnosti

Eksperimentalni film
Redatelj/ica: Dan Oki
Scenarist/ica: Dan Oki
Producent/ica: Dan Oki
Snimatelj/ica: Andrea Kaštelan
Montažer/ica: Dragan Đokić
Glazba: Vjeran ŠalamonMarc Barbe, Sandra Sterle, Đildo Bavčević, Ines Miro, William Linn
Trajanje: 26'
Produkcija: Udruga Kazimir
Uloge:
  • Marc Barbe
  • Sandra Sterle
  • Đildo Bavčević
  • Ines Miro
  • William Linn
Kratki sinopsis

Odsutnost teleprisutnosti osobno je i povijesno razmišljanje o postupnom stapanju telefona, adresara, kamere i računala u jedan gadget. Hibrid dokumentarca, igranog filma i eksperimenta o našem odnosu prema komunikacijskim tehnologijama. Kinematografska mješavina sastoji se od esejističkih narativa i slika inspiriranih povijesnim umjetnicima čija su djela usko povezana s komunikacijskim protokolima: Buster Keaton, Sophie Call i Nam June Paik. Redateljeve foto serije ljudi s pametnim telefonima snimljene u Seulu 2017. i Tokiju 1997. stopljene su s medijskim performansima sljedećih umjetnika: Sandre Sterle, Gilda Bavčevića, Williama Linna i Nine Kamenjarin. Tehnološki i umjetnički koncepti telefona u novijoj povijesti izvedeni su i prezentirani istovremeno s nostalgijom, futurizmom i humorom.

O autoru

Dan Oki/Slobodan Jokić (Zadar, 1965.) je filmski redatelj i vizualni umjetnik. Kao scenarist i redatelj ostvario je šest dugometražnih filmova i dvadesetak kratkih. Filmovi su prikazivani na festivalima i u kinima u najrazličitijim kontekstima; od strukovno jako renomiranih do socijalno određenih, preko galerijske artikulacije do komercijalne televizije. Nekoliko Dan Okijevih filmova nalaze se u značajnim kolekcijama u Bruxellesu i Amsterdamu.

Profesor je na području filmske i medijske umjetnosti na UMAS-u u Splitu i ADU-u u Zagrebu.

Kraka recentna filmografija: Last Super 8 film (scenarij, režija, dokumentarno-eksperimentalni film, 70 minuta, stereo, boja, 2017.), Onomatopoeia (scenarij, režija, eksperimentalni film, 18 minuta, nijemi, boja 2014.), Oproštaj (scenarij, režija, igrani film, 80 minuta, stereo, boja, 2013.).