Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Porvenir

Porvenir

igrani_film:Igrani film
Redatelj/ica: Renata Poljak
Scenarist/ica: Renata Poljak
Producent/ica: Renata Poljak
Snimatelj/ica: Boris Poljak
Montažer/ica: Damir Čučić
Glazba: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz
Trajanje: 12'10''
Produkcija: Rea, udruga za suvremene umjetničke i arhitektonske produkcije
Zemlja produkcije: Hrvatska
Godina produkcije: 2020
Kratki sinopsis

Sanjajući iz generacije u generaciju bolje zemlje, zbog siromaštva, gladi i ratova odlazimo na put morem. Geografija je sudbina. Ostaju li u našem tijelu sjećanja naših djedova, ostaje li nam sudbina da bježimo i tražimo bolje zemlje upisane u tijelo?

“Porvenir” na španjolskom znači “budućnost”. Porvenir je jedini grad u Ognjenoj zemlji, na dnu zemaljske kugle, osnovan od strane hrvatskih migranata početkom 20. stoljeća. Jedan od njih bio je i moj pradjed.

O autoru

Renata Poljak (Split, 1974) vizualna je umjetnica i redateljica. Diplomirala je 1997. na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a poslijediplomski studij završila 1999. na Likovnoj akademiji u Nantesu (smjer film i video). Izlagala je radove na brojnim samostalnim domaćim i međunarodnim izložbama, filmskim festivalima i bijenalima. Dobitnica je brojnih stipendija i nagrada, među ostalim Nagrade T-HT u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 2012. godine. Njezine rezidencije uključuju boravak na Umjetničkom institutu u San Franciscu, MuseumsQuartier u Beču, Art In General u New Yorku, Cité Internationale des Arts i Récollets u Parizu itd.
Filmografija: Porvenir (2020), Još jedan odlazak (2019), Partenza (2016), Sada i ovdje (2013), Slobodu treba tražiti po svaku cijenu, po cijenu života (2012), Režija glumaca/režija uvjerenja (2011), Ruta i spomenik (2007), Velika očekivanja (2005), Bez naslova (plavo) (2000), Skok/Jump (2000), Sjećanja (Tito, tata) (1999), Utjeha (granice i okviri) (1997), Ja, domaćica! (1996).