Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Image Alt
  /  Potres i druge zagrebačke zgode

Potres i druge zagrebačke zgode

Igrani film
Redatelj/ica: Vinko Štefanac
Scenarist/ica: Vinko Štefanac
Producent/ica: Vinko Štefanac
Snimatelj/ica: Sergije Michieli
Montažer/ica: Marino Habulan
Glazba: Mario Mirković
Trajanje: 23'
Produkcija: UO "Bravo"
Uloge:
  • Mirna Medaković
  • djeca O.Š. Bartol Kašić, iz Zagreba
Kratki sinopsis

Glavna tema ovog kratkometražnog edukativnog filma su tajanstvene legende o starom Zagrebu, ali i ništa manje zastrašujuće priče iz novije povijesti glavnog grada Republike Hrvatske.

Te strašne priče o vješticama, zmajevima, crnoj kraljici, potresima i srednjovjekovnim požarima sada nam pričaju neki novi zagrebački klinci, baš kao što su nam ih nekada pričale naše bake uz toplu vatru kamina, u prohladnoj zimskoj noći.

Učenici dobivaju sms poruku od učiteljice, koja im predlaže da kao zadatak, dok se ona ne vrati sa bolovanja zbog  Covida-19,  snime kratki film o tajanstvenim zagrebačkim legendama, na svoj način.

O autoru

Vinko Štefanac je glumac, redatelj i producent iz Zagreba. Magistrirao je glumu na ADU u Zagrebu. Osim u kazalištu i na filmu, često je surađivao, kao urednik i TV voditelj, na raznim TV projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kratkometražnom doku-melodramom Pisma majci (2021.), predstavio se kao autor i producent. Godine 2022. dovršava sljedeći kratkometražni edukativni film Potres i druge zagrebačke zgode, u kojem osim autorskog teksta potpisuje režiju i produkciju. Iste godine producirao je glazbeni video Zagreb Trap, koji je ujedno i trailer filma Potres i druge zagrebačke zgode.